Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Ett fantastiskt gott mellanmål som även är enkelt att ta med ut och äta. Dessa goda och nyttiga muffins kan du dessutom fylla med olika fyllning för att variera smakerna. Jag gjorde detta på det nötfria och glutenfria mjölet jordmandelmjöl som är rikt på mineraler och vitaminer. Detta goda recept passar såväl barn som vuxna. Smaklig mellis!
ca 12 st
•1 dl vit, svart eller röd quinoa (färdigkokt blir det ca 3 dl)
•2 dl jordmandelmjöl (nötfritt) eller mandelmjöl (nöt)
•2 tsk bakpulver
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 nypa salt (ej till bebis)
•0,5 dl (ca 40 g) olivolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•2 ägg
Tips på fyllning
•Coctailtomater
•Skinka i bitar
•Oliver i bitar
•Fetaost eller halloumi
•Broccoli
•Finhackad purjolök
•Kapris
•Hackade soltorkade tomater
Gör så här
1. Börja med att koka upp quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Sätt ugnen på över- och undervärme 200 grader.
3. Börja med att blanda de torra ingredienserna i en bunke.
4. Häll ner resten av ingredienserna och vispa allt. Denna fantastiska visp använder jag.
5. Förbered och eventuellt hacka den fyllning du önskar.
6. Häll ner smet och fyllningen i minimuffinsformar.
7. In i ugnen i ca 15–20 min. Låt svalna innan servering. Håller i kylskåp några dagar och går även utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
3 svar på ”Matiga quinoamuffins”
Blev toppen 😍 Stora killen vill inte sluta äta 🎉
Hej! Tack för superfina recept!! Du, om man ska ha broccoli i, ska man koka den först i så fall? Med vänlig hälsning, Sara
Hej! Nej det behövs inte. Broccoli kan ätas helt rå och i ugnen blir de också mjuka och fina (så länge de är små bitar). Du kan såklart koka dem en stund innan för att få dem extra mjuka om du vill ha det. Du kan även ta frysta bitar broccoli och stoppa i och köra i ugn direkt 😍