Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Dessa goda majsplättar går snabbt att göra och funkar ju utmärkt som både mellanmål eller en måltid. Jag smaksatte dem med bland annat koriander men välj den ört eller krydda du vill. Jag använde en matsked psylliumfröskal i dessa för att de ska hålla ihop lite bättre, bli saftigare och bidra med extra fibrer, men det går säkert fint utan detta om du inte har det hemma. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(3)

ca 8 st

•2 msk pumpakärnor
•1 burk majs (140 g avrunnen)
•2 ägg
•1 msk hackad koriander
•1 krm vitpeppar
•1 krm salt (ej till bebis)
•1 msk psylliumfröskal (kan uteslutas)

Gör så här
1. Börja med att mixa pumpakärnorna till ett mjöl. Denna mixer använder jag.
2. Häll av vattnet från majsen och ner med majsen i mixern.
3. Ha i resten av ingredienserna i mixern och kör till en slät kräm.
4. Olja en stekpannan med valfritt fett och stek plättarna på medelvärme en stund på båda sidor. Klar! Kan förvaras i kylskåp några dagar och går även utmärkt att frysa in en längre tid.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Plättar | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Ett svar på ”Majsplättar för barn och vuxna”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *