Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Min första lilla tårta. Glutenfri, laktosfri och utan tillsatt socker. Dessutom blev den riktigt god, tyckte hela min lilla familj. Otroligt enkel att göra ändå för att vara en tårta och innehåller en mäng fibrer, mineraler och vitaminer. Du måste testa! Jag gjorde den i denna form som är 16 cm i diameter.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(41)

ca 6 bitar

Tårtbotten:
• 1 dl mandelmjöl
• 1 msk kokosmjöl
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 4 färska dadlar
• 2 ägg
Kokosolja eller smör till formen

Topping och fyllning:
• 1 banan
• 1 kiwi
• 1 dl hallon
Kokosgrädde (kan bytas mot vispgrädde)
• 1 krm vaniljpulver

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kärna ur dadlarna.

3. Mixa allt tills dadlarna lösts upp. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Smörj en springform (16 cm i diameter) ordentligt med kokosolja eller smör och häll i smeten. In i ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna helt.

5. Vispa kokosgrädden med vaniljpulver. Tricket för att få kokosgrädde tjockt är att ha låtit grädden stå i kylen i många timmar innan. Vill du hellre ha vispgrädde går det såklart också bra.

6. Mosa bananen och hacka upp kiwin. Dela kakan på mitten. På nedersta delen av kakan lägger du på bananmoset. Lägg på övre delen av kakan och lägg på kokosgrädde och toppa med kiwi och bär. Klart!

Här hittar du mina serveringstips.

Tårta | Bebistårta | Godaste | Bästa | Bananfri | Nyttig tårta | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *