Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns, Bonti och Bodystore.

Prova denna goda och enkla kräm med smak av morotskaka. Från cashewnötterna får vi i oss bland annat järn. Perfekt att servera i skål med sked eller i en klämmispåse. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 1 portion

•1 morot (ca 80 g)
•0,5 dl naturella cashewnötter
•0,5 krm kardemumma
•0,5 krm äkta kanel (ceylon)
•3–4 msk valfri mjölkdryck

Gör så här
1. Om du vill börjar du med att blötlägga nötterna.

2. Tvätta eller skala moroten. Grovriv den i ett rivjärn.

3. Lägg alla ingredienser i en liten mixer och kör till en slät kräm. Denna fantastiska mixer använder jag. Färdig att servera! Går utmärkt att frysa in.

Serveringstips
Servera krämen i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Fler serveringstips här. Denna goda puré kan du servera barn från 4 månaders ålder. I början så klart bara som pyttesmå smakprover för att sedan trappa upp storleken när det blir lite större.

Barn och järn
Lär dig allt om barn och järn med Mellistipsets järnkoll.

2 svar på ”Kräm med smak av morotskaka”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *