Kladdkaka

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Vad vore livet utan fika? Och hur perfekt är det med fika som ett nyttigt och gott mellanmål? Denna urgoda lilla kladdkaka innehåller flera vitaminer, mineraler och fibrer från mandelmjölet och äggen. Dessutom är kakao en bra källa till magnesium, järn och zink. Och räcker det inte med den här lilla kakan, gör du en dubbel sats i en vanlig stor form. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 6 tårtbitar

• 1,5 dl mandelmjöl
• 2 msk kakao
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 nypa äkta kanel (ceylon)
• 2 ägg
• 1 msk smält smör, margarin eller rapsolja
• 7 färska dadlar
• 1 dl mandeldryck eller annan mjölkdryck

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Kärna ur dadlarna och mixa dem med lite av mandeldrycken. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll ner alla ingredienser i en bunke och vispa. Häll upp i en smord form ca 16 cm i diameter. In i ugn i ca 17 minuter. Gör du en dubbel sats, ha samma tid men håll alltid lite koll på kakan då alla ugnar är olika. Tips! Servera på dessa snygga assietter.

Se liknande recept:
Tårtor & kakor

8 svar på ”Kladdkaka”

Favorit hos mig och 1,5-åringen! Jag brukar använda återanvändbara muffinsformar så är de perfekta att ta fram en åt gången när det är dags för fika.

Underbart god kladdkaka, ska nog testa att göra i muffinsformar 😋 Både sonen på snart 9mån och dotter på 3år älskade den 🥰

Hej! Jag har inte testat det, men det kanske skulle funka med 1 dl riven kokos (mixa det gärna ensamt en snabbis) och 0,25-0,5 dl valfritt annat mjöl. T ex mjöl från durra, teff, havre (eller vete om ni tål det) 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *