Kikärtsfrallor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Kikärtor är nyttigt! Högt näringsvärde med kostfiber, mineraler och proteiner. De har ett högt järnvärde. En liten kikärtsfralla är perfekt mellis. Dessutom är de helt glutenfria.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(12)

ca 12 små

• 3 ägg
• ca 380 g kokta kikärtor
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 2 tsk bakpulver
• 0,5 tsk rosmarin
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här
Häll av kikärtsspadet och skölj kikärtorna med vatten. Tips! Spara kikärtsspadet. Det går t ex att göra maräng på. Mixa alla ingredienser till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader och låt kikärtssmeten stå och dra ihop sig medan ugnen blir varm. Blöt händerna och forma små bollar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. In i ugn i ca 16 min. Servera med ett gott pålägg. Frys in de ni inte äter upp.

Se liknande recept:
Bröd & matmuffins Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *