Kanelbullekladdkaka

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Likt den allra kladdigaste delen på kanelbullen, men denna med betydligt mer näring i än en klassisk bulle. Baka denna snabba, enkla och supergoda kanelbullekladdkaka och gör om mellanmålet till en näringsrik fika.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(7)

ca 8 bitar

• 0,5 dl smält smör eller margarin
• 10 färska dadlar
• 3 ägg
• 2 dl mandelmjöl
• 1 tsk fiber- eller psylliumhusk
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 3 tsk äkta kanel (ceylon)
• 0,5 tsk kardemumma
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• ca 2 msk riven kokos att toppa med
• Servera med vispbar kokosgrädde eller redan vispad kokosgädde

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Smält smöret. Kärna ur dadlarna och mixa dem slätt tillsammans med äggen. Häll alla ingredienser i en bunke och vispa till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll i en smord springform, ca 24 cm i diameter. In i ugn i ca 11 min. Låt svalna och stelna till en aning innan servering. Toppa den med några kokosflingor. God som den är, ännu godare med vispad grädde eller kokosgrädde.

Se liknande recept:
Tårtor & kakor

Ett svar på ”Kanelbullekladdkaka”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *