Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Likt den allra kladdigaste delen på kanelbullen, men denna med betydligt mer näring i än en klassisk bulle. Baka denna snabba, enkla och supergoda kanelbullekladdkaka och gör om mellanmålet till en näringsrik fika.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)

ca 8 bitar

• 0,5 dl smält smör eller margarin
• 10 färska dadlar
• 3 ägg
• 2 dl mandelmjöl
• 1 tsk fiber- eller psylliumhusk
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 3 tsk äkta kanel (ceylon)
• 0,5 tsk kardemumma
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• ca 2 msk riven kokos att toppa med
• Servera med vispbar kokosgrädde eller redan vispad kokosgädde

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Smält smöret. Kärna ur dadlarna och mixa dem slätt tillsammans med äggen. Häll alla ingredienser i en bunke och vispa till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll i en smord springform, ca 24 cm i diameter. In i ugn i ca 11 min. Låt svalna och stelna till en aning innan servering. Toppa den med några kokosflingor. God som den är, ännu godare med vispad grädde eller kokosgrädde.

5 svar på ”Kanelbullekladdkaka”

Du kan ersätta det mot torkade aprikoser/plommon. Blötlägg dem gärna en stund innan så blir de lättare att mixa 🤗

Svara

Hej! Jag skrev en kommentar tidigare men den kom kanske inte fram? Jag undrar om det går att byta ut mandelmjölet mot annat mjöl? Min dotter är nötallergiker.
Tack på förhand! 🙏🏻

Då skulle jag testa byta ut det mot samma mängd riven kokos som du mixar lätt innan 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *