Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.
Likt den allra kladdigaste delen på kanelbullen, men denna med betydligt mer näring i än en klassisk bulle. Baka denna snabba, enkla och supergoda kanelbullekladdkaka och gör om mellanmålet till en näringsrik fika.
ca 8 bitar
• 0,5 dl smält smör eller margarin
• 10 färska dadlar
• 3 ägg
• 2 dl mandelmjöl
• 1 tsk fiber- eller psylliumhusk
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 3 tsk äkta kanel (ceylon)
• 0,5 tsk kardemumma
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• ca 2 msk riven kokos att toppa med
• Servera med vispbar kokosgrädde eller redan vispad kokosgädde
Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Smält smöret. Kärna ur dadlarna och mixa dem slätt tillsammans med äggen. Häll alla ingredienser i en bunke och vispa till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll i en smord springform, ca 24 cm i diameter. In i ugn i ca 11 min. Låt svalna och stelna till en aning innan servering. Toppa den med några kokosflingor. God som den är, ännu godare med vispad grädde eller kokosgrädde.

7 svar på ”Kanelbullekladdkaka”
Så himla god!
Hej tyvärr kan sonen inte äta dadlar. Vad skulle man kunna använda istället?
Du kan ersätta det mot torkade aprikoser/plommon. Blötlägg dem gärna en stund innan så blir de lättare att mixa 🤗
Hej! Jag skrev en kommentar tidigare men den kom kanske inte fram? Jag undrar om det går att byta ut mandelmjölet mot annat mjöl? Min dotter är nötallergiker.
Tack på förhand! 🙏🏻
Då skulle jag testa byta ut det mot samma mängd riven kokos som du mixar lätt innan 🤗
Margarin 😅 Kommer inte in i mitt hus
Nej SMÖR !!
Då alla mina recept ska gå att göra utan mjölkprotein brukar jag alltid presentera ett mjölkproteinfritt alternativ som i detta fall är margarin. Du väljer smör om du hellre vill det.