Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren och Kocken.

Bjud på en god apelsinkaka som fika eller mellanmål. Skär i stavar och låt din allra minsta träna på pinceppgreppet och att äta själv. Denna enkla, goda och mjuka kaka innehåller både järn och c-vitamin vilket ju är toppen för alla barn och vuxna som behöver få i sig mycket järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(20)

ca 12 st

•2 dl havregryn
•0,5 tsk bakpulver
•1 msk pumpakärnor
•1 ägg
•4 torkade ekologiska aprikoser
•0,5 ekologisk apelsin (skalet + juice)
•0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•1 msk rapsolja + valfritt fett till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kör först de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Riv det yttersta skalet från en halv ekologisk apelsin och lägg i mixern. Häll även ner resten av ingredienserna och mixa till en slät kräm.

4. Smörj en brödform (ca 10×25 cm) med olja, häll i smeten och in i ugnen i 12–15 min. Skär i stavar och servera. Frys in de som blir över.

5 svar på ”Grötpinnar med apelsin”

Jätte goda grötpinnar, men blev tyvärr torra så det blev svårt för min 7-månaders att svälja. Gjorde enligt recept; 12 min på varmluft. Borde jag ta ut dem tidigare eller ska dem vara lite smuliga?

Åh vad synd. De ska inte vara smuliga utan låter som att de skulle vara lite kortare tid i din ugn. Alla ungar är lite olika så det är nog orsaken 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *