Grötpinnar med apelsin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Bjud på en god apelsinkaka som fika eller mellanmål. Skär i stavar och låt din allra minsta träna på pinceppgreppet och att äta själv. Denna enkla, goda och mjuka kaka innehåller både järn och c-vitamin vilket ju är toppen för alla barn och vuxna som behöver få i sig mycket järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(15)

ca 12 st

•2 dl havregryn
•0,5 tsk bakpulver
•1 msk pumpakärnor
•1 ägg
•4 torkade ekologiska aprikoser
•0,5 ekologisk apelsin (skalet + juice)
•0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•1 msk rapsolja + valfritt fett till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kör först de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Riv det yttersta skalet från en halv ekologisk apelsin och lägg i mixern. Häll även ner resten av ingredienserna och mixa till en slät kräm.

4. Smörj en brödform (ca 10×25 cm) med olja, häll i smeten och in i ugnen i 12–15 min. Skär i stavar och servera. Frys in de som blir över.

Se liknande recept:
Grötpinnar Nötfritt

3 svar på ”Grötpinnar med apelsin”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *