Järnrika pannkakor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Ett gott recept på glutenfria och järnrika pannkakor. Järnet kommer från mjölet. Välj det mjöl du gillar bäst. Teffmjöl är det som är järnrikast. En favorit hos oss är durramjöl. Jag rekommenderar att ha i psylliumhusk för det hjälper till att binda smeten så att pannkakor håller ihop bättre och inte går sönder, dessutom är det rikt på fibrer. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 9 st

•2,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
•1 msk psylliumhusk (kan uteslutas, men hjälper till att binda smeten bättre)
•6 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk salt (ej till bebis)
•3 ägg
•Valfritt fett till stekning

Servera med
Mellistipsets hallonsylt
Vispbar kokosgrädde (stått i kyl minst ett dygn) eller vispgrädde

Gör så här
1. Blanda ner alla ingredienser i en bunke och vispa för hand eller med elvisp. Denna fantastiska visp använder jag.

2. Ställ fram en stor stekpanna (gärna en gjutjärnspanna för extra järn) med valfritt fett i och sätt på spisen på medelhög värme.

3. Måtta upp ett tunt lager smet i stekpannan och stek på båda sidor. Lägg upp på en lagom stor tallrik.

4. Vispa kokosgrädde eller vispgrädde fluffigt. Servera även med Mellistipsets hallonsylt.

Se liknande recept:
Nötfritt Plättar & våfflor

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *