Järnrika bananplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Här kommer ett gott tips på mellanmål. Bananer är fyllda med viktiga näringsämnen som magnesium, fibrer, vitamin B6 och vitamin C. Och så kan man göra goda pannkakor av dem. I det här receptet har jag adderat pumpakärnor för att du ska få i dig ytterligare vitaminer och mineraler, t ex järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(12)

ca 4 st

• 1 msk pumpakärnor
• 2 ägg
• 1 banan
• 2 msk kokosmjöl
• 1 tsk fiber- eller psylliumhusk
• Kokosolja att steka i
• Servera med jordgubbar och kokosgrädde

Gör så här
Mixa pumpakärnorna till ett mjöl och blanda sedan alla ingredienser till en smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Klicka ut smeten med t ex ett halvt decilitermått i stekpannan. Stek på medelvärme på varje sidan tills de får en fin yta. Goda precis som de är, eller varför inte toppa med lite kokosgrädde och jordgubbar? Kan förvaras i kylen i några dagar eller mycket längre än så i frysen.

Se liknande recept:
Nötfritt Plättar & våfflor

5 svar på ”Järnrika bananplättar”

Husken hjälper till att hålla ihop smeten och gör den saftigare och bidrar även till fibrer. Man kan utesluta det, men blir oftast aningen bättre med 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *