Hulkenmuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Jag kallar dem hulkenmuffins för deras gröna färg och för att de är fyllda med en av våra mest näringsrika grönsaker – ärtor. Dessa matiga muffins går snabbt att göra och är ett perfekt mellanmål att äta hemma eller ta med ut på utflykten. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(41)

ca 9 st

•2 dl havregryn
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 tsk bakpulver
•1 krm salt (ej till bebis)
•1 krm svartpeppar
•1 krm timjan
•4 ägg
•2 msk rapsolja
•2 dl frysta ärtor

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.

2. Mixa det torra först, ha sedan i resten och mixa allt (eller spara några hela ärtor och ha i smeten efteråt). Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Smörj muffinsplåten eller använd muffinsformar och häll upp smeten. In i ugnen i ca 15 min. Funkar toppen att frysa.

Se liknande recept:
Muffins Nötfritt

6 svar på ”Hulkenmuffins”

Hej! Fiberhusken hjälper till så att smeten håller ihop bättre och gör muffinsen saftigare och mer fiberrika. Det går bra att utesluta husken om du vill 🙂

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *