Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Gillar du digestivekex? Då kan detta vara något för dig. Gör ett gäng av dessa goda, näringsrika kakor till mellanmål. Tips! Använd riktigt saftiga och kladdiga torkade aprikoser, annars kan kakorna bli smuliga, men det är ju annars supergott som müsli.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(23)
ca 12 st
• 1 dl havregryn
• 1 dl mandelmjöl
• 1 krm vaniljpulver
• 5 torkade ekologiska aprikoser
• 0,5 dl rapsolja
Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 185 grader. Mixa alla ingredienser och rulla till sex bollar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper. Denna fantastiska mixer använder jag. Platta till bollarna och skär på mitten. In i ugnen i ca 8–10 min. Låt stå framme och svalna.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda kakor | Nyttig | Godaste | Bästa | Kex | Barnfika | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

6 svar på ”Hemgjorda digestivekex”
Ingen aning hur dessa ska påminna om digestive men ganska goda ändå.
Goda, inte så mycket digestive kanske och ganska smuliga för bebis att äta (roligare att smula än äta) men smakade gott. Mer likt bondekakor skulle jag säga. 3/5
Jättegoda! Kan man frysa dessa?
Kul 🤗 det kan man, även om de kanske blir en aning mer sega efter frysen. Men gott ändå 😋
Tack för recept och inspiration! Jag hade bara dadlar hemma så tog det istället för aprikoser, och slängde i en halv banan också. Det blev jättegott det också
Åh smart, gott!