Kurser och recept inom barn och mat av kostrådgivare

RECEPT OCH FOTO ISABELLE STÅHL

Saftiga och glutenfria morotsplättar

Min mixer

Servera så här

Smart inköpslista

Köp en bok

Onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Min mixer

Servera så här

Köp en bok

Inköpslista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Goda och näringsrika, små plättar med morot i. Går utmärkt att ge till bebis, barn och vuxna. Här har jag tillsatt aprikoser för lite extra järn och god sötma. Perfekt som mellanmål, frukost eller en måltid. Dessutom är de så enkla att tillaga.

ca 6 st

• 2 medelstora morötter (totalt 150 g)
• 3 ägg
• 4 torkade ekologiska aprikoser
• 2 msk teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl (jag tog teffmjöl)
• 1 krm salt (ej till bebis)
• 2 msk psylliumhusk

Gör så här
1. Skala morötterna och finriv dem.

2. Mixa aprikoserna tillsammans med ett ägg. Denna mixer använder jag.

3. Häll alla ingredienser i en bunke och rör om. Låt smeten stå några minuter så psylliumhusken hinner göra att smeten håller ihop bättre.

4. Värm upp en stekpanna på medelvärme med valfri olja/fett i.

5. Ta t ex ett halv decilitermått och måtta upp plättar i pannan. Stek på medelvärme några minuter på varje sida. Klar att servera! Håller i kylskåp några dagar, men går även att frysa in. Servera som de är eller varför inte med lite grädde och Mellistipsets goda hallonsylt eller jordgubbssylt.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(29)

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Köp en receptbok med näringsrika mål av kostrådgivaren Isabelle Ståhl

Lämna gärna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta *

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.