Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Chokladplättar, eller kanske en liten chokladtårta? Du väljer! Dessa små plättar gör du på ett kick och mellisstunden är räddad. Receptet innehåller både havregryn och pumpakärnor som ju innehåller flera mineraler och vitaminer. Goda att äta som de är, men ännu godare att servera med t ex mosad banan, bär och grädde som en tårta. Smaklig mellis!
ca 14 st
• 1,5 dl havregryn
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 2 tsk kakao
• 2 ägg
• 0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 3 färska dadlar
• Olja att steka i
• Servera med exempelvis kokosgrädde och hallon eller Mellistipsets sylt
Gör så här
1. Mixa de torra ingredienserna först till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Häll ner resten av ingredienserna och mixa allt tillsammans.
3. Klicka ut smeten i en stekpanna. Måtta med exempelvis ett matskedsmått. Stek på medelvärme en stund på varje sida. Servera med valfritt tillbehör eller ät som de är. Håller några dagar i kylskåp och går även utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Chokladplättar”
Kan man byta ut dadlarna mot något annat? Plommon?
Ja du kan byta ut mot torkade aprikoser eller plommon. Blötlägg den gärna en stund innan då 🤗
Kan barn under ett år äta kakao? Eller borde kan ta bort den? 🙂
Barn under ett år kan absolut äta saker som innehåller kakao. Alla mina recept innehåller alltid ingredienser som barn från fyra månader får smaka på 🙂