Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Det blir kakor till mellanmål. Dessa goda kakor är superenkla att göra och är helt fria från tillsatt socker, gluten, ägg och mejeriprodukter. Här får du i dig fibrer, vitaminer och mineraler (bland annat järn). Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(29)

ca 6 st

• 1 dl kokta kikärtor
• 1 dl havregryn
• 1 msk tahini (går att byta ut mot jordnötssmör)
• 1 msk kakao
• 5 färska dadlar

Gör så här
Sätt ugnen på över- och undervärme 175 grader. Skölj kikärtorna med vatten och kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Det blir en formbar men smulig smet. Forma sex bollar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna så att de blir ca 0,5–1 cm höga. In i ugnen i ca 20 min. Funkar toppen att frysa in.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjorda kakor | Nyttig | Godaste | Bästa | Barnfika | Barnkakor | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

3 svar på ”Chokladkakor med kikärtor”

Min son och jag älskar ”kikärtskakorna”, som vi kallar dem. Har tappat räkningen på hur många gånger vi bakat dessa! (Vi gör dem med jordnötssmör.) Tusen tack för detta och många andra goda recept!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *