Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Det blir kakor till mellanmål. Dessa goda kakor är superenkla att göra och är helt fria från tillsatt socker, gluten, ägg och mejeriprodukter. Här får du i dig fibrer, vitaminer och mineraler (bland annat järn). Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(28)

ca 6 st

• 1 dl kokta kikärtor
• 1 dl havregryn
• 1 msk tahini (går att byta ut mot jordnötssmör)
• 1 msk kakao
• 5 färska dadlar

Gör så här
Sätt ugnen på över- och undervärme 175 grader. Skölj kikärtorna med vatten och kärna ur dadlarna. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Det blir en formbar men smulig smet. Forma sex bollar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna så att de blir ca 0,5–1 cm höga. In i ugnen i ca 20 min. Funkar toppen att frysa in.

2 svar på ”Chokladkakor med kikärtor”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *