Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Babyland.

Wow, vilken god och samtidigt nyttig chokladglass! En glass utan tillsatt socker och med dadlar som sötning. Från dadlar får du i dig en mängd kostfibrer samt C-, A- och B-vitaminer och mineralerna järn och kalcium.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

2-4 st

• 2 dl kokosgrädde
• 1 msk kakao
• 3 st färska dadlar
• 1 krm vaniljpulver

Gör så här
1. Kärna ur dadlarna.

2. Häll alla ingredienser i en mixer och kör till en slät kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll smeten i glassformar och in i frysen. Spana in dessa fina glassformar.

5 svar på ”Nyttig och god chokladglass”

Jag upplever att många kokosgrädde på konserv kan göra det. Tycker fortfarande att det är gott men är väl en smaksak. Prova annars kokosgrädde på tetrapack. Har inte varit med om att de skär sig 🤩

Svara

Jag har inte testat hur vanlig grädde blir i frysen men jag tror det kan bli väldigt gott det också. Berätta gärna hur det blev 😍 kanske vill du ha i en extra dadel då vanlig grädde inte smakar lika sött som kokosgrädde.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *