Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Urgoda och näringsrika chokladbollar till mellanmål eller fika. Fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler så som järn, fosfor, E-vitamin, zink och magnesium. Dessutom funkar de toppen att äta både hemma och ta med på utflykten. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(53)

ca 12 st

• 2 dl havregryn
• 0,5 dl mandelmjöl
• 2 msk kakao
• 3 msk kallpressad kokosolja
• 7 färska dadlar
• 0,5–1 krm salt (ej till bebis)
• 2 msk vatten eller kaffe (ej till små barn)
• ca 1 dl mandelmjöl att rulla bollarna i

Gör så här
1. Kärna ur dadlarna.

2. Kör alla ingredienser i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Forma bollar och rulla dem i mandelmjöl. Kan förvaras i kylen i flera dagar, t ex i denna förpackning. Det går även bra att frysa in chokladbollarna.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Rawfood | Nyttig | Godaste | Bästa | Barnfika | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

6 svar på ”Chokladbollar med mandelmjöl”

Jag är rädd att de kan bli för kladdiga då. Byt hellre ut mot smör eller margarin om ni tål det.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *