Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Prova denna goda chiapudding med smak av choklad. Den innehåller både pumpakärnor och chiafrön som ju är fyllda med mineraler och fibrer. Ett gott mellanmål för både barn och vuxna.
ca 2 portioner
Chiablandning
•1 msk pumpakärnor
•3 färska dadlar (urkärnade)
•1 msk kakao
•2,5 dl valfri mjölkdryck
•2 msk chiafrön
Topping
•1 msk kakaonibs
•1 msk kokosflingor
Gör så här
1. Börja med att köra pumpakärnorna i en liten mixer. Denna fantastiska mixer och visp använder jag.
2. Kärna ur dadlarna och lägg dem i mixern tillsammans med kakao och 0,5 dl mjölkdryck. Kör tills dadlarna lösts upp.
3. Addera resten av mjölkdrycken och chiafröna. Rör ordentligt med en visp. Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar (gärna över natten) och har du möjlighet rör du om några ggr under tiden.
4. Dags att ta fram chiablandningen. Addera mer mjölkdryck om du önskar lösare konsistens. Häll sedan upp i serveringsglas eller skålar.
5. Ät som den är eller toppa med lite kakaonibs och riven kokos.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Chiapudding med chokladsmak”
Åååh så gott! Så gott att jag hoppades barnen skulle lämna så att jag fick ta resterna 🫣😍
Haha, åh vilket underbart betyg 😍
Hur länge skulle du säga att den går att förvara?
Några dagar i kylskåp 😊