Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Nybakat och saftigt bröd med smak av äpple. Fyllda med nyttigheter och perfekta att ta med på utflykten. Går snabbt och enkelt att laga. Funkar toppen att frysa in om ni inte redan ätit upp alla.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(18)

ca 9 st

• 3 dl mandelmjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smält smör eller margarin
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 0,5 äpple

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.

2. Blanda de torra ingredienser med varandra och riv eller mixa äpplet. Denna mixer använder jag.

3. Blanda alla ingredienser med varandra.

4. Blöta händerna med kallt vatten och forma små bollar som du lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min. Frys in det som inte äts upp idag.

Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjort bröd | Frallor | Äppelfrallor | Godaste | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

2 svar på ”Saftigt bröd med äpple”

Förutom mandelmjöl brukar jag variera mellan teff, durra, vete och bovete. De har lite olika smaker men tar inte över så mkt i just detta recept vilket jag gillar. Teff är det som innehåller mest järn 😍

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *