Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.
Hemmagjord välling är enkelt att laga. Denna glutenfria välling är gjord på bovetemjöl som är rikt på både magnesium och fosfor samt innehåller järn.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(33)
ca 1-2 portioner
•2 msk bovetemjöl
•2 dl vatten
•2 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk rapsolja
•0,5 krm kardemumma
(totalt ca 0,4 mg järn)
Gör så här
1. Koka upp bovetemjöl med vatten på medelvärme.
2. Vispa hela tiden så det inte bildas klumpar. Denna visp använder jag. Ta av från spisen när det tjocknat och häll på mjölken under omrörning.
3. Ha i rapsolja och lite kardemumma. Färdigt! Spara det som blir över i kylen till dagen efter. På bilden ser du en nappflaska i glas från NUK och denna fina blåa sänghimmel.
Här hittar du mina serveringstips.
5 svar på ”Bovetevälling”
Tack för ett bra och enkelt recept. Känns så härligt att kunna laga sin egen välling.
Hej, en fråga kring bovete.. bovete flingor ska väl blötläggas eller sköljas innan användning, hur är det med mjölet ? Behöver man förberedda det på något sätt för att få bort de där ämnet ?
Ja helt bovete ska gärna sköljas först. Det skriver t ex även leverantören, men har inte sett något råd om det kring mjölet.
Jag skal försöka att göra hemmagjord välling också!
Jag kan se, att du också har recept på välling med teffmjöl och havremjöl. Tror du, att det kan funka med durramjöl också?
Absolut, det funkar också toppen 😍