Bananplättar med vanilj

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Plättar till mellis får sällan ett Nej av min lilla krabat. Skönt att det går så snabbt att fixa också. Dessa plättar innehåller fibrer, mineraler och vitaminer. Dessutom innehåller de inget tillsatt socker som tyvärr många plättar i butik gör.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(6)

1-2 portioner

• 0,5 dl mandelmjöl
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 banan
• 2 ägg
• 1 krm vaniljpulver
• Lite kokosolja eller annan valfri olja att steka i

Gör så här
1. Vispa ihop alla ingredienser för hand eller med hjälp av en elektrisk visp eller mixer. Denna mixer/visp använder jag.

2. Häll olja i en panna och värm upp på medelvärme. Använd gärna ett matskedsmått och lägg ut plättarna i stekpannan.

3. Stek på båda sidor på medelvärme. Tips! Använd en gjutjärnspanna. Det tillför extra järn till maten och järn är något barn och många kvinnor har svårt att få tillräckligt av. Frys in det som inte äts upp idag.

Se liknande recept:
Plättar & våfflor

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *