Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Babyland.

Ge järnet med aprikospuré! Aprikoser innehåller järn och är perfekt att både smaksätta och ge extra järn i t ex en gröt. Här kommer ett tips på hur du gör aprikospuré. Du kan även göra samma sak med torkade plommon.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(81)

• 1 förpackning torkade ekologiska aprikoser
• Vatten

Gör så här
1. Lägg aprikoserna i en skål och fyll med kallt vatten så att aprikoserna täcks. Låt stå i några timmar.

2. Lägg sedan aprikoserna i en mixer, men spara vattnet.

3. Mixa och addera lite av vattnet tills du får en konsistens du gillar. Denna fantastiska mixer använder jag. 

4. Portionera ut purén i isformar eller dessa portionsformar och frys in. Sedan plockar du fram en ”isbit” som du låter tina i gröten när det är dags för mellis.

Tips! Köp gärna de bruna och ekologiska torkade aprikoserna. De gula (och icke-ekologiska) aprikoserna har nämligen blivit behandlade med svavel för att behålla den gula färgen och svavel kan vara allergiframkallande.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord aprikospuré | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Barnpuré | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *