Äppelkaksmuffins med banan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Klart barnen också ska få äta äppelpaj. Bjud på mina äppelkaksmuffins. Dessa fyllda med fibrer, mineraler och vitaminer. Järn kommer från bland annat havregrynen och pumpakärnorna. Så enkla att göra och inget tillsatt socker.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(14)

ca 10 st

• 1 dl havregryn
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• Några små äppelbitar
• 2 ägg
• 1 banan
• Nypa salt (ej till bebis)

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Börja med att köra de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll ner resten av ingredienserna och mixa igen.

4. Häll smeten i muffinsformar och toppa med äppelbitarna. In i ugnen i ca 10 min. Ät direkt och frys in de ni inte orkar äta upp idag.

Se liknande recept:
Muffins Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *