Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Sommaren är här och så även den syrligt goda rabarbern. Här kommer ett recept på rabarbermuffins att njuta av till mellanmål. De innehåller en mängd fibrer, vitaminer och mineraler. Järn får du i dig från bland annat mandelmjölet, havregrynet och aprikoserna. Toppen då ju många behöver få i sig extra järn.
ca 8 st
•1 dl mandelmjöl
•1 dl havregryn
•1 krm kardemumma
•4 torkade ekologiska aprikoser
•2 ägg
•1 medelstor banan
•2 msk rapsolja
•ca 1 rabarberstång
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Skölj rabarbern noga, skär bort bladet och hacka rabarberstången i lagom stora bitar som ditt barn klarar av att äta.
3. Mixa alla ingredienser förutom rabarbern. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Häll upp smeten i muffinsformar och stoppa sedan ner några bitar rabarber i varje muffins. In i ugnen i ca 15 min. Funkar utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
8 svar på ”Rabarbermuffins”
Bakade dessa nu men bytte ut rabarber mot päron. Min son på 14 månader kunde inte sluta äta dem😃 mixade i lite pumpakärnor och hade både kardemumma och kanel oxå. Var väldigt uppskattat av både barn och föräldern 🤭
Åh wow, vad gott det låter 😋😍👏🏻
En liten detalj bara,alla har inte varmluft på sin ugn 🙈
Så kan det vara och då finns det möjlighet att köra vanlig över- och undervärme istället 🥳 Varmluft 175 grader motsvarar 200 grader på vanlig över- och undervärme. Ha lite extra koll på kakan/muffins i ugnen då såklart alla ugnar är en aning olika 🤗
Kan man byta ut aprikoser till dadlar istället?
Det borde gå jättebra 😍
Kan man ersätta bananen med något annat?
Ett tips då är att istället göra detta recept men addera rabarber 😍 https://mellistipset.se/recept/vaniljmuffins/