Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Om du gillar morotskaka kommer du nog älska denna goda rawfood-ruta. Fika som du snabbt och enkelt kan svänga ihop och som passar både barn och vuxna. Den är utan tillsatt socker och innehåller en mängd vitaminer, mineraler och fibrer. Smaklig mellis!
ca 12 st
•1 dl naturella cashewnötter
•2 dl finriven morot
•Saften från 0,5 lime
•7 färska dadlar
•1 msk kokosolja
•1 dl havregryn
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 tsk ceylonkanel (sanningen om kanel kan du läsa här)
•ca 1 dl kokosflingor att toppa med
Gör så här
1. Blötlägg cashewnötterna några timmar innan om du vill.
2. Tvätta moroten och finriv den tills du får 2 dl morot.
3. Pressa ner saften från en halv lime i en mixer. Denna mixer använder jag.
4. Kärna ur dadlarna och ha nu ner resten av ingredienserna i mixern och kör till en smet. Addera eventuellt lite vatten, men ta inte för mycket för då kan den bli för lös och kladdig.
5. Tryck ner smeten i en bakform på ca 10×25 cm (använd bakplåtspapper).
6. Strö över lite riven kokos och låt stelna till en stund i kylskåp.
7. Skär i rutor och servera. Mums!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
2 svar på ”Morotskaksrutor”
Kan man ha något annat istället för cashewnötter?
Du kan välja en annan nöt eller ta samma mängd havregryn 😍