Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Älskade grötpinne. Prova denna goda och saftiga variant med kokos, lime och jordgubbar. Ett utmärkt och gott mellanmål för både bebis, barn och vuxen. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(15)

ca 15 st

•1 dl havregryn
•0,5 dl riven kokos
•0,5 tsk bakpulver
•1 msk pumpakärnor
•1 ägg
•1 liten banan (eller 0,5 stor banan)
•0,5 ekologisk lime (yttersta skalet och saften)
•1 dl valfri mjölkdryck
•0,5 msk kokosolja
•ca 5 jordgubbar
•Valfritt olja till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa de torra ingredienserna först och mixa. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Tvätta och riv det yttersta skalet från en halv lime och pressa ur saften i den mixern.
4. I med resten av ingredienserna, förutom jordgubbarna, och mixa till en slät kräm.
5. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med olja och häll i smeten.
6. Tvätta jordgubbarna och skär i mindre bitar och strö dem över smeten.
7. In i ugn i ca 18–20 min. Låt svalna och vänd sedan formen upp och ned. Har du smort formen ordentligt så lossnar kakan av sig själv. Ta annars hjälp med t ex en stekspade. Skär i pinnar, eller rutor. Mums! Håller i kylskåp några dagar och kan även frysas in en längre tid.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

2 svar på ”Grötpinnar med jordgubb, lime och kokos”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *