Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Hösten är här och ju längre in i hösten och vintern vi kommer blir det kanske också mer vanligt att köpa endast frysta bär. Tänk då på att koka just importerade frysta bär för att bli av med eventuellt magsjukevirus. De färska och de svenska frysta bären behöver vi däremot inte koka. Här är ett recept på en god glass gjord på fryst bärmix och kokosgrädde.
ca 8 st
•ca 250 g frysta bär
•en skvätt vatten
•1 msk chiafrön
•250 ml kokosgrädde eller vispgrädde
•3 st färska dadlar
Gör så här
1. Häll bären i en kastrull med en skvätt vatten, ca 0,5 dl.
2. Låt koka upp på medelvärme under omrörning.
3. Kärna ur dadlarna och häll i dem och chiafröna i kastrullen. Mixa nu smeten med stavmixer. Denna fantastiska stavmixer använder jag.
4. Låt bärsmeten svalna innan du häller i grädden. Rör om.
5. Häll upp den goda smeten i glassformar och in i frysen. Klart!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Glass med bärmix”
Om man använder svenska bär – behöver de ändå kokas för receptet eller kan man bara mixa?
Hej! Svenska bär behöver inte kokas utan det gäller endast importerade, frysta bär. Du kan läsa mer om detta här: https://mellistipset.se/maste-man-koka-alla-bar/
Hej . Vilka fantastiska receptet på glass 🍦 vill gärna testa men få bebis på 9 månader som inte ha fått tänder äta dina förslag på glass 🙂 Tacksm för en återkoppling
Hej! Det går jättefint att låta bebis äta även de utan tänder. De kan äta alla mina recept då de är mjuka och de kan tugga med käken 😍 recepten är också mjuka så de smälter nästan alla i munnen.