Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Makalöst god och mjuk pepparkaka fylld med näringsrika ingredienser.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(31)

ca 12 skivor

• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1,5 tsk pepparkakskrydda
• 2 msk kokosolja
• 8 färska dadlar
• 4 ägg
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
Kokosolja att smörja formen med

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 35-50 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Mjuk pepparkaka | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Julrecept | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *