Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Solgula plättar med saffran. Utan gluten, mejeriprodukter och socker. Servera med lingon eller något annat gott tillbehör.
ca 1–2 portioner
• 0,5 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 0,5 tsk bakpulver
• 0,5 krm malen saffran
• 2 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 ägg
• Kokosolja att steka i
• Lingon eller annat gott tillbehör
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser. Denna fantastiska visp använder jag. Häll smeten i ett plättjärn eller måtta upp lagom stora plättar i en stekpanna med hjälp av ett matskedsmått. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera med exempelvis lingon. Tips! Stek i en gjutjärnspanna. Det tillför extra järn till maten.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.