Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Bjud på dessa goda raw blåbärsbollar till fika. Helt utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein. Blåbärspulvret jag använt består till 100 % av frystorkade och ekologiska blåbär som malts ner till ett fint och smakrikt pulver. Det är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler.
ca 15 st
•6 färska dadlar (urkärnade)
•1 dl riven kokos + 1 extra dl att rulla bollarna i
•1 dl havregryn
•1 krm vaniljpulver
•2 msk kokosolja
•0,5 dl blåbärspulver
•ca 2 msk vatten
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare. Denna fantastiska matberedare och mixer använder jag.
2. Ner med resten av ingredienserna och kör mixern. Addera extra vatten om det behövs.
3. Forma bollar och rulla dem i riven kokos. Kan förvaras i kylskåp flera dagar. Går även att frysa in.
Bra för magen
Blåbär hjälper till att balansera tarmfloran. Läs mer här i min snabbfakta om just blåbär.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Smakrika blåbärsbollar”
Jösses vad goda!
Dessa vill jag testa. Behöver jag justera receptet om jag använder frysta blåbär?
Ja, om du vill byta till frysta eller färska blåbär behöver receptet justeras för att inte bli en allt för lös och kladdig smet. Vill du kan du kolla in detta recept istället och byta ut hallon mot blåbär: https://mellistipset.se/recept/hallonbollar/
Tack snälla för svar. Jag testar att byta ut hallonen mot blåbär😊