Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Ett gäng riktigt goda och mättande matmuffins. Perfekt mellanmål att äta hemma och ta med på utflykten.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 12 st

• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 3 dl mandelmjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smör eller rapsolja
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 2 st finhackade salladslökar
• 6 st cocktailtomater
• 1 msk fryst hackad basilika

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.

2. Blanda de torra ingredienser med varandra.

3. Finhacka salladslöken och tomaterna. Blanda sedan alla ingredienser ordentligt med varandra. Detta går att göra för hand, men jag brukar använda en mixer. Denna grymma mixer använder jag.

4. Klicka ut i muffinsformar, alternativt 12 st klickar på ett bakplåtspapper. In i ugnen i ca 14 min. Funkar toppen att frysa in.

Här hittar du mina serveringstips.

Matmuffins | Nyttigt | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

4 svar på ”Matmuffins med tomat och basilika”

Husken gör så att smeten håller ihop bättre och gör sen saftigare och mer fiberrik. Det går nog bra att utesluta men lite godare med 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *