Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna, riv det yttersta skalet från en halv ekologisk citron och mixa detta tillsammans med ägget. Denna fantastiska mixer och visp använder jag.
3. Häll alla ingredienser i en bunke och vispa. Denna grymma visp och mixer använder jag.
4. Smörj en liten springform på 16 cm med t ex kokosolja eller rapsolja. Häll över kakan och platta till den en aning med rena händer. In i ugn i ca 15 min och låt sedan svalna.
5. Vispa kokosgrädden som stått i kylskåp minst ett dygn. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
6. Toppa kokoskakan med valfri mängd kokosgrädde, jordgubbarna och några blad citronmeliss. Servera!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjord tårta | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW


9 svar på ”Saftig kokoskaka med jordgubbar”
Hej 😍 funkar det att använda ”chiaägg” istället för ägg tror du?
Jag har inte testat, men tycker du ska prova. Låter lovande ändå 😍😍😍
Hej, tänkte bara återkoppla att det funkade jättebra med chiaägg 😍🙏🏻
Vad kul 😍👏🏻
Hej! Går den att frysa?
Ja det går, men jag skulle rekommendera att i så fall bara frysa botten och så har man på grädde och jordgubbar efter att ha tinat den 😍
Hej. Om man gör botten dagen innan den ska ätas, hur förvarar man den då? I en påse?
Då skulle jag förvara den i kylskåpet i t ex plastpåse, större matlåda eller plastfolie.
Gjorde denna i helgen till vårt dop. Så fin den blev och många kom fram och sa att den va så god.