Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Fika är en viktig tradition i Sverige. Idag bjuder jag på ett fantastiskt gott och nyttigare alternativ att ställa på fikabordet. Denna muffins innehåller inte bara fibrer utan även en mängd mineraler och vitaminer.
ca 10 små
• 0,5 dl mandelmjöl
• 0,5 dl durra-, bovete-, havre– eller teffmjöl
• 0,5 dl havregryn
• 1 tsk bakpulver
• 2 krm vaniljpulver
• 0,5 msk rapsolja eller annan valfri olja
• 3 färska dadlar
• 2 ägg
• Några blåbär
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa det torra först tills havregrynet blivit till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Kärna ur dadlarna och mixa nu alla ingredienser tillsammans tills dadlarna löses upp.
4. Häll smeten i små muffinsformar. Toppa med några blåbär och in i ugn i ca 10 min. Frys in de ni inte äter upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
5 svar på ”Vaniljmuffins med blåbär”
Muffins utan mandelmjöl?
I detta recept skulle jag testa byta ut mandelmjölet mot samma mängd havregryn och mixa 🤗
Såååå goda 😍
Avråder starkt från teffmjöl efter att ha provat.
Ok. Tyckte du inte om det? Jag bakar ofta med det och gillar det 😍 Teffmjöl har en ganska tydlig smak, durra antingen mildare, sen bovete och sist havre som jag upplever mest mild i smaken. Prova den nästa gång 😍