Köp en receptbok

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Kurs barn & mat

Tips & fakta

Gå Mellistipsets kurs om barn och mat idag!

Gå Mellistipsets kurs om barn och mat idag!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Min första lilla tårta. Glutenfri, laktosfri och utan tillsatt socker. Dessutom blev den riktigt god, tyckte hela min lilla familj. Otroligt enkel att göra ändå för att vara en tårta och innehåller en mäng fibrer, mineraler och vitaminer. Du måste testa! Jag gjorde den i denna form som är 16 cm i diameter.

ca 6 bitar

Tårtbotten:
• 1 dl mandelmjöl
• 1 msk kokosmjöl
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 4 färska dadlar
• 2 ägg
Kokosolja eller smör till formen

Topping och fyllning:
• 1 banan
• 1 kiwi
• 1 dl hallon
Kokosgrädde (kan bytas mot vispgrädde)
• 1 krm vaniljpulver

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kärna ur dadlarna.

3. Mixa allt tills dadlarna lösts upp. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Smörj en springform (16 cm i diameter) ordentligt med kokosolja eller smör och häll i smeten. In i ugnen i ca 15 min. Låt kakan svalna helt.

5. Vispa kokosgrädden med vaniljpulver. Tricket för att få kokosgrädde tjockt är att ha låtit grädden stå i kylen i många timmar innan. Vill du hellre ha vispgrädde går det såklart också bra.

6. Mosa bananen och hacka upp kiwin. Dela kakan på mitten. På nedersta delen av kakan lägger du på bananmoset. Lägg på övre delen av kakan och lägg på kokosgrädde och toppa med kiwi och bär. Klart!

Här hittar du mina serveringstips.

Tårta | Bebistårta | Godaste | Bästa | Bananfri | Nyttig tårta | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Bakom Mellistipset står kostrådgivaren och tvåbarnsmamman Isabelle Ståhl som skapar snabba, enkla och näringsrika recept på mellanmål och fika till bebisar, barn och vuxna. Förutom recept får du också tips och råd kring barnets matresa. Mellistipset hoppas kunna inspirera och bidra till god hälsa hos alla barnfamiljer. Recepten är utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein.

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.