Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Att variera gröten med olika smaker gör mellanmålen godare och roligare. Här kommer ett recept på en gröt med vanilj, järnrika pumpakärnor och söta blåbär.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(19)
ca 4 portioner
•2 dl havregryn
•4 dl vatten
•1 krm vaniljpulver
•2 msk pumpakärnor
•2 msk rapsolja
•0,5 dl blåbär
Gör så här
1. Koka upp vatten, havregryn och vaniljpulver på medelvärme och rör tills det blivit en gröt.
2. Ställ av kastrullen från plattan och häll i rapsolja.
3. Mixa pumpakärnorna och blanda ner i gröten. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Toppa med blåbär och rör runt. Klart! Frys in det som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.