Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
En riktigt enkel och ruskigt god rabarberpaj utan tillsatt socker. Den går supersnabbt att göra. Du tillagar den nämligen i mikro. Denna goda paj kan ätas av hela familjen.
Här kan du se videon när jag bakar rabarberpajen.
ca 2–4 portioner
• 1 ägg
• 4 färska dadlar (urkärnade)
• 2 dl havregryn
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 rabarberstång (ca 80 g)
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med ägget i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Blanda de torra ingredienserna med varandra och häll sedan i dadel- och äggkrämen och rör om till en deg.
3. Tvätta en rabarberstång och skär den i små bitar.
4. Häll rabarberbitarna i en glasform (eller annat som tål mikrovågsugn) på ca 12×16 cm. Täck dem med degen.
5. In i mikrovågsugnen i ca 3 min på full effekt (tiden kan variera beroende på storlek på formen. Jag använde inte mikrolock).
Klar! Servera som den är eller med kokosgrädde, vispad grädde eller en yoghurt du gillar. Dela gärna dina bilder på detta recept i sociala medier. Glöm inte tagga Mellistipset.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
2 svar på ”Syrlig rabarberpaj i mikro”
Hej! Kan man göra denna i vanlig ugn?
Jag har inte testat det själv än men det borde ju gå jättebra. Kanske runt 180 grader i ca 12 min!? Hoppas det blir bra 💛