Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Superenkla och urgoda minipizzor med bär på sitter nog fint hos både dig och barnen till mellanmål eller fika. Från mandel- och havremjölet får du i dig bland annat i dig järn. Toppa den med dina favoritbär och få i dig antioxidanter. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(16)

4 st

• 1,5 dl mandelmjöl
• 2 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 dl vatten
• 2 msk olivolja
• Valfria bär att toppa med
• Toppa med Färskost/PåMackan/Kokosgrädde och färsk basilika eller mynta

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 250 grader. Blanda alla ingredienser och låt vila några minuter och rör sedan en sista gång. Blöt dina händer med kallt vatten och forma fyra bollar som du lägger på en ugnsform med bakplåtspapper. Platta till degen så den blir ca 0,5–1 cm höga. Toppa med valfria bär och in i ugnen i ca 15 min. Låt svalna, servera med några klickar färskost, PåMackan eller kokosgrädde. Toppa med färsk basilika eller mynta.

4 svar på ”Små bärpizzor”

Istället för mandelmjöl skulle jag tagit andra valfria nötter och mixat till en mjöl. Istället för havremjöl skulle jag tagit mjöl från durra, bovete eller teff 🤗

Svara

Hej!

Har sett att flera av dina recept innehåller fiber- eller psylliumhusk. Aldrig hört talas om det innan, varföf används det och kan man baka detta utan att använda fiber- eller psylliumhusk? ☺️

Husk är en bra källa till fibrer som är toppen för magen. Det hjälper även till att binda smeten och gör den mer saftig. Den går att utesluta, men jag tycker det blir bättre med 🤗 detta är min favorit: https://adtr.co/0WWd85

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *