Små bärpizzor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Superenkla och urgoda minipizzor med bär på sitter nog fint hos både dig och barnen till mellanmål eller fika. Från mandel- och havremjölet får du i dig bland annat i dig järn. Toppa den med dina favoritbär och få i dig antioxidanter. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(14)

4 st

• 1,5 dl mandelmjöl
• 2 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 dl vatten
• 2 msk olivolja
• Valfria bär att toppa med
• Toppa med Färskost/PåMackan/Kokosgrädde och färsk basilika eller mynta

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 250 grader. Blanda alla ingredienser och låt vila några minuter och rör sedan en sista gång. Blöt dina händer med kallt vatten och forma fyra bollar som du lägger på en ugnsform med bakplåtspapper. Platta till degen så den blir ca 0,5–1 cm höga. Toppa med valfria bär och in i ugnen i ca 15 min. Låt svalna, servera med några klickar färskost, PåMackan eller kokosgrädde. Toppa med färsk basilika eller mynta.

Se liknande recept:
Äggfritt Övrigt gott

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *