Reklam för Mini Ferrum. Inlägget innehåller annonslänkar för Meds.
Njut av nybakat och saftigt bröd med smak av äpple. Fyllda med nyttigheter, järn och perfekta att ta med på utflykten eller bara njuta av hemma. Går snabbt och enkelt att laga. Funkar toppen att frysa in och tina när det är dags för mellanmål. Goda som de är eller med ditt favoritpålägg.
Och eftersom barn och många kvinnor har svårt att få tillräckligt av järn har jag berikat dessa frallor med några skopor MINI+*. Ett järntillskott utan tillsatt socker, gluten och mjölk. Med bara en skopa i måltiden får du i dig ytterligare 1,25 mg järn. Fantastiskt!
Se gärna min receptvideo här.
8 st
•3 dl mandelmjöl
•1 msk chiafrön
•1 msk psylliumhusk
•1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
•2 tsk bakpulver
•4 skopor MINI+*
•1 nypa salt (ej till bebis)
•50 g smält smör/margarin alternativt 0,75 dl oliv- eller rapsolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•2 ägg
•1 äpple
Gör så här
1. Blanda ner de torra ingredienser med varandra och rör om.
2. Tvätta och grovriv sedan äpplet (ej kärnhuset).
3. Blanda alla ingredienser med varandra. Det går att göra för hand, men jag använde denna fantastiska mixer.
4. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader och låt smeten vila under tiden ugnen värms upp. Då blir den lättare att forma.
5. Blöt händerna med kallt vatten och forma åtta bollar som du lägger ut på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 15 min. Frys in det som inte äts upp idag så håller frallorna extra länge.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Saftiga och järnrika äppelfrallor”
Funkar det med Fiberhusk samt mixade pumpakärnor ist för psylliumhusk och mini pulver?
Det borde gå jättebra 😍
Om man inte ha mini + hemma
Kan man ta något annat? Mixade pumpakärnor?😊
Javisst, det går att utesluta helt. Det enda är att det inte blir lika järnrikt 😊