Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Varsågod! Här är världens godaste bananbröd 🙂 Ett näringsrikt och magiskt gott recept, du måste prova. Jag hade i några chokladknappar, men detta är helt valfritt. Välj mellan jordmandelmjöl eller mandelmjöl. Jordmandelmjöl är nötfritt men lika saftigt och gott som mandelmjöl. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(11)

ca 12 skivor

•2,5 dl jordmandelmjöl (nötfritt) eller mandelmjöl
•1 msk chiafrön eller mixade pumpakärnor (för extra järn)
•0,5 tsk vaniljpulver
•2 msk kakao
•1 tsk bakpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•2 msk kokosolja
•3 ägg
•3 bananer (en av dessa som topping)
•Valfri olja till brödformen
•Några chokladknappar eller hackad choklad (valfritt)

Gör så här
1. Sätt ugnen över- och undervärme 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Mosa två bananer, spara den tredje, och häll sedan i resten av ingredienserna i bunken och vispa allt. Denna visp använder jag.
4. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med valfri olja.
5. Häll i smeten i brödformen.
6. Skär nu den tredje bananen i mitten på längden och lägg skivorna ovanpå smeten.
7. Grädda i ugn i ca 50 min. Håller i kylskåp några dagar och går utmärkt att frysa in.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Mjuk banankaka | Nyttig | Bröd | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

7 svar på ”Näringsrikt bananbröd med choklad”

Absolut. Du kan utesluta kakao helt eller t ex ta 1 tsk kardemumma eller 0,5 msk ceylonkanel 😍

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *