Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Rawbollar med smak av morotskaka. Morötter är fulla av vitaminer och viktiga näringsämnen, t ex A-vitamin som hjälper till att skydda huden. Att morötter förbättrar synen är tyvärr en myt. Havregryn är fulla med fibrer, vitaminer och mineraler. Perfekt mellis för såväl små som stora.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(63)

ca 10–15 st

• 2 dl havregryn
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 krm kardemumma
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• 7 färska dadlar
• 2 dl finriven morot
• Eventuellt 1 msk vatten
• ca 1 dl riven kokos att rulla bollarna i

Gör så här
Skala några morötterna. Finriv dem så att du har 2 dl. Kärna ur dadlarna. Mixa allt, förutom kokosen. Denna fantastiska mixer använder jag. Forma sedan små bollar av smeten och rulla i kokos. Klart!

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Rawfood | Nyttig | Godaste | Bästa | Rawfoodbollar | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

15 svar på ”Morotskaksbollar”

Du kan rulla dem i havregryn 🤗 goda också utan att rulla den i något, men kanske lite kladdigt 😀

Svara

Det går fint att byta ut dem mot torkade plommon/aprikoser.

Svara

Det går fint att byta ut dem mot torkade plommon/aprikoser.

Svara

Dadlar kan bytas ut mot torkade aprikoser/plommon. Vid blötläggning innan kan de bli lättare att mixa. Kokos kan du byta mot antingen havregryn eller mandelmjöl.

Svara

Jag har aldrig behövt blötlägga färska dadlar. De är så mjuka och saftiga. Viktigt såklart att ta bort kärnan först bara. Vill du hellre använda torkade dadlar är det en god idé att blötlägga dem en stund innan. Denna mixer har jag och alla delar klarar detta: https://mellistipset.se/min-mixer/

Svara

I kylskåp håller de några dagar och i frysen ännu längre 😍 de tinar snabbt också i rumstemperatur.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *