Morotsfrallor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Saftiga och goda bröd med morot i. Perfekt till mellanmål. Servera med något gott pålägg, t ex jordnötssmör. Detta recept kräver ingen elektrisk mixer, men vill ändå tipsa om att jag köpt ett sådant här mixer-kit och till detta recept använder jag den stora matberedaren.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(12)

ca 9 st

• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 3 dl mandelmjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smör eller margarin
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 1 morot (finriven)

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.

2. Blanda först de torra ingredienser med varandra. Detta går utmärk att bland för hand, men jag brukar använda denna fantastiska mixer.

3. Finriv moroten och bland sedan alla ingredienser.

4. Blöt händerna och forma nio bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen i ca 14 min. Frys in det som inte äts upp idag.

Se liknande recept:
Bröd & matmuffins

5 svar på ”Morotsfrallor”

Kan man ha i paltbröd för att höja innehållet? Isf hur mycket rekommenderar du? Rätt ny här men så glad att ha hittat hit o testat din hallonsylt o dina grötpinnar som smakar morotskaka (pinnarna va till 6 mån bebis men snart 3åringen älskar också!).

Hej där! Vad kul att du gillar många av mina recept. Dessa frallor innehåller redan järn från dess olika mjöl men själ vi kart kan du även addera lite extra med palttunnbröd 🥳 då skulle jag ha i ca 1 msk. Hoppas det smakar 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *