Köp en receptbok

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Kurs barn & mat

Tips & fakta

Gå Mellistipsets kurs om barn och mat idag!

Gå Mellistipsets kurs om barn och mat idag!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Saftiga och goda bröd med morot i. Perfekt till mellanmål. Servera med något gott pålägg, t ex jordnötssmör.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(24)

ca 9 st

• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 3 dl mandelmjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 50 g smör eller margarin
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 1 morot (finriven)

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 200 grader.

2. Blanda först de torra ingredienser med varandra. Detta går utmärk att bland för hand, men jag brukar använda denna fantastiska mixer.

3. Finriv moroten och bland sedan alla ingredienser.

4. Blöt händerna och forma nio bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen i ca 14 min. Frys in det som inte äts upp idag.

Här hittar du mina serveringstips.

Morotsfrallor | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

11 svar på ”Morotsfrallor”

Kan man ha i paltbröd för att höja innehållet? Isf hur mycket rekommenderar du? Rätt ny här men så glad att ha hittat hit o testat din hallonsylt o dina grötpinnar som smakar morotskaka (pinnarna va till 6 mån bebis men snart 3åringen älskar också!).

Hej där! Vad kul att du gillar många av mina recept. Dessa frallor innehåller redan järn från dess olika mjöl men själ vi kart kan du även addera lite extra med palttunnbröd 🥳 då skulle jag ha i ca 1 msk. Hoppas det smakar 🤗

Svara

Wow vilket superrecept! Har letat efter bra bröd i butik men det mesta innehåller socker och salt. Detta bröd blev så saftigt. Bakade i brödform och skar skivor och förvarar i frysen.

Hej en fråga, hade jag kunnat byta ut något av mjölen i recepten mot exempelvis rågsikt, durummjöl, vetemjöl eller rågmjöl? Om, vilka mått av vad ska i receptet då för att hålla näringsvärdena? Har paltbröd hemma som kan adderas.

Om ni tål gluten går det bra att byta ut 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl mot de mjölen du föreslagit (samma mängd). Däremot innehåller mina förslag mer järn i sig. Men har du möjlighet att behålla mandelmjölet (eller byta mot samma mängd mixade cashewnötter) så blir de näringsrika och goda ändå 🥰

Svara

Hej! Har bakat dessa bröd och de är supergoda 🙂 undrar om man skulle kunna göra brödet i en avlång brödform, tror du man behöver justera ingredienserna då?

Ja det tror jag! Prova avlång brödform på ca 10×25 cm, 200 grader och ca 20 min 😍

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *