Kurser och recept inom barn och mat av kostrådgivare

RECEPT OCH FOTO ISABELLE STÅHL

Enkel, god och nyttig mangoglass med chiafrön

Min mixer

Servera så här

Smart inköpslista

Köp en bok

Onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Min mixer

Servera så här

Köp en bok

Inköpslista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Mango är otroligt gott och hälsosamt att äta. Den innehåller bland annat vitamin A, vitamin C, kalcium, fibrer och lite järn. Ät denna goda och näringsrika glass med chiafrön som mellanmål eller fika.

ca 4 st

• 1 färsk mango
• 1 msk chiafrön

Gör så här
1. Skala mangon och skär den i mindre bitar. Se gärna min video här om hur du enkelt delar mangon.

2. Ner med mango och chiafrön i en mixer och kör till en slät kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll smeten i glassformar och ställ i frys.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri
Livsmedelsverket skriver att chiafrön är mycket nyttigt och att livsmedlet är godkänt av Efsa. Även barn, ammande och gravida kan äta chiafrön. Det finns ett dagligt rekommenderat intag på 15 g vilket motsvarar ungefär en matsked.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(14)

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Köp en receptbok med näringsrika mål av kostrådgivaren Isabelle Ståhl

2 svar på ”Enkel, god och nyttig mangoglass med chiafrön”

Lämna gärna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta *

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.