Kanelbullerutor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Älskar du också det kladdiga i mitten på kanelbullen? Testa dessa makalöst goda kanelbullerutor. Cashewnötter är packade med protein, fibrer och viktiga mineraler och vitaminer. Bland annat kalium, kalcium, magnesium, järn och selen. Även pumpakärnor är rik på järn. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(26)

ca 12 st

-Bottnen-
2 dl cashewnötter
2 msk pumpakärnor
2 krm kardemumma
1 nypa salt (ej till bebis)
1 msk kokosolja
8 färska dadlar

-Topping-
• 12 färska dadlar
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• 1 msk kokosolja
• 1 tsk vatten
• ca 0,5 dl riven kokos att toppa med

Gör så här
Börja med botten. Kärna ur dadlarna. Mixa de torra ingredienserna och häll sedan ner resten av ingredienserna och mixa allt. Denna fantastiska mixer använder jag. Tryck ner smeten i en brödform (ca 10×25 cm) med bakplåtspapper i. Mixa alla ingredienserna, förutom kokosflingorna, till toppingen slät. Bred den över bottnen och toppa med några kokosflingor. Ställ in i frysen ca 15 min. Ta ut kakan och skär den i lagom stora bitar. Klart! Förvara gärna i frysen om du lyckats hålla dig från att äta upp alla direkt.

Se liknande recept:
Äggfritt Rawfood & bollar

2 svar på ”Kanelbullerutor”

Då skulle jag prova med samma mängd havregryn, eller kanske havregryn + riven kokos 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *