Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Ett gott recept på glutenfria och järnrika pannkakor. Järnet kommer från mjölet. Välj det mjöl du gillar bäst. Teffmjöl är det som är järnrikast. En favorit hos oss är durramjöl. Jag rekommenderar att ha i psylliumhusk för det hjälper till att binda smeten så att pannkakor håller ihop bättre och inte går sönder, dessutom är det rikt på fibrer. Smaklig mellis!
ca 9 st
•2,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
•1 msk psylliumhusk (kan uteslutas, men hjälper till att binda smeten bättre)
•6 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk salt (ej till bebis)
•3 ägg
•Valfritt fett till stekning
Servera med
•Mellistipsets hallonsylt
•Vispbar kokosgrädde (stått i kyl minst ett dygn) eller vispgrädde
Gör så här
1. Blanda ner alla ingredienser i en bunke och vispa för hand eller med elvisp. Denna fantastiska visp använder jag.
2. Ställ fram en stor stekpanna (gärna en gjutjärnspanna för extra järn) med valfritt fett i och sätt på spisen på medelhög värme.
3. Måtta upp ett tunt lager smet i stekpannan och stek på båda sidor. Lägg upp på en lagom stor tallrik.
4. Vispa kokosgrädde eller vispgrädde fluffigt. Servera även med Mellistipsets hallonsylt.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Järnrika pannkakor”
Så goda! Tog hälften var av durra och teff. Råkade kryssa i 3/5 stjärnor, var menat att ge en 5:a!
🥰
Hej! En fråga!
Denna kommer upp när jag kryssar för äggfri. Har nu några idéer på vad jag kan byta ut äggen mot? 🙂
Halloj! Det va konstigt för den ligger inte under äggfritt. Måste blivit något knasigt på sajten. Kolla gärna in mina äggfria som plättar. Annars kanske du kan prova byta ut ägget i detta recept mot chiaägg eller kikärtsspad. Prova dig fram 🥰