Kurser och recept inom barn och mat av kostrådgivare

RECEPT OCH FOTO ISABELLE STÅHL

Hemmagjord välling på teffmjöl

Min mixer

Servera så här

Smart inköpslista

Köp en bok

Onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Min mixer

Servera så här

Köp en bok

Inköpslista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Gör din egen välling!

Hemmagjord välling kan vara ett bra alternativ till ett snabbt mellanmål. Det är även enkelt och går snabbt att göra. I denna glutenfria välling har jag valt ett mjöl som är rikt på järn. Tefffmjöl har en sötaktig smak med inslag av nötter och kakao.

Kom ihåg att variera kosten! Det är viktigt för smakutvecklingens skull men också för att vi ska få i oss tillräckligt med näring.

Vill du veta mer om välling?

Vad innehåller egentligen välling, och finns det bra alternativ? I detta blogginlägg om välling får du veta allt du behöver.

ca 1 portion

(totalt ca 1,1 mg järn)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet tillsammans med teffmjöl och kanel på medelvärme. Rör hela tiden med en visp och ställ av så snart det tjocknat en aning.
  2. Vispa ner resten av ingredienserna. Servera!

 

Hemmagjord välling | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(51)

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Köp en receptbok med näringsrika mål av kostrådgivaren Isabelle Ståhl

11 svar på ”Hemmagjord välling på teffmjöl”

Jag har köpt lite olika. Ljust teffmjöl har samma näringsvärde som mörkt mjöl, det är bara färgen som skiljer 🥰

Svara

Tack jag ska prova detta. Själv använder jag till injera. Förresten, i Etiopien fick jag veta att mörkt teffmjöl är mer järnrikt än ljust. Mvh Addis

Skulle du säga att det är okej att dricka denna välling kall? Jag tyckte den var himla god kall också nämligen och skulle vilja servera till min dotter en varm sommardag 🙂

Absolut. Så gjorde jag mycket förr. Gjorde dubbel sats och så hade jag kvar till dagen efter också. Bara skaka den ordentligt och kanske värma upp igen, i mikron går ju också bra.

Svara

Kan man använda kokosolja istället för raps? Eller en klick smör? Vill inte använda växtbaserad olja 🙏

Lämna gärna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta *

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.