Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Gör din egen välling!
Hemmagjord välling kan vara ett bra alternativ till ett snabbt mellanmål. Det är även enkelt och går snabbt att göra. I denna glutenfria välling har jag valt ett mjöl som är rikt på järn. Tefffmjöl har en sötaktig smak med inslag av nötter och kakao.
Kom ihåg att variera kosten! Det är viktigt för smakutvecklingens skull men också för att vi ska få i oss tillräckligt med näring.
Vill du veta mer om välling?
Vad innehåller egentligen välling, och finns det bra alternativ? I detta blogginlägg om välling får du veta allt du behöver.
11 svar på ”Hemmagjord välling på teffmjöl”
Använder du ljust eller mörkt teffmjöl? 🙂
Jag har köpt lite olika. Ljust teffmjöl har samma näringsvärde som mörkt mjöl, det är bara färgen som skiljer 🥰
Tack jag ska prova detta. Själv använder jag till injera. Förresten, i Etiopien fick jag veta att mörkt teffmjöl är mer järnrikt än ljust. Mvh Addis
Skulle du säga att det är okej att dricka denna välling kall? Jag tyckte den var himla god kall också nämligen och skulle vilja servera till min dotter en varm sommardag 🙂
Javisst 😍
Går den att göra i större sats och spara i kylen nån dag tror du?
Absolut. Så gjorde jag mycket förr. Gjorde dubbel sats och så hade jag kvar till dagen efter också. Bara skaka den ordentligt och kanske värma upp igen, i mikron går ju också bra.
Kan man använda kokosolja istället för raps? Eller en klick smör? Vill inte använda växtbaserad olja 🙏
Ja du kan ta kokosolja eller t ex olivolja.
Is there any other teff flour that u buy the one u recommended is out of stock
Check out Risenta Teffmjöl 🤗