Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Prova dessa urgoda rawfoodbollar med havre, jordnötssmör och choklad. Utan tillsatt socker, gluten och mjölk. Dessutom proppade med näring. Förutom bland annat jod, kalcium, järn och magnesium innehåller havregryn en del fibrer som gör gott för våra magar. Ett gott, snabbt och nyttigt mellanmål eller fika.
ca 12 st
•6 färska dadlar (urkärnade)
•3 msk jordnötssmör
•0,5 dl riven kokos
•1 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•3–5 msk vatten
•2 dl havregryn + 1 dl att rulla bollarna i
Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Ner med resten av ingredienserna och kör till en tjock kräm. Addera mer vatten om det behövs.
3. Forma till bollar och rulla i havregryn. Klart! Kan förvaras i kylskåp i några dagar och även i frys en längre tid.
Järn
Vill du lära dig mer om barn och järn – missa inte Mellistipsets järnkoll här.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Havrebollar med jordnötssmör och choklad”
Succé! Min 2.5 åring kunde vara med under alla steg och älskar att äta dem efteråt. Jag bytte ut vattnet mot havredryck och barnet valde att rulla i kokosflingor 🙂
Wow, så fint att läsa 🥰
Min 2,5 åring ville inte sluta äta dem. Vi rullade i kokosflingor andra gången vi bakade dem och tyckte det var godare.
Åh, vilket jättefint betyg 😍