Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader på över- och undervärme).
2. Kör havregrynet och pumpakärnor i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Lägg i övriga torra ingredienser och rör runt. Häll den torra blandningen i en bunke.
4. Lägg ner aprikoser och ägg i mixern och kör till en slät kräm. Häll den i bunken
5. I med resten av ingredienserna i bunken och rör om.
6. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med valfri olja och häll sedan i smeten.
7. In i ugn i ca 15-20 min. Tips! Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i stavar/pinnar och servera. Håller i kylskåp några dagar och går utmärkt att frysa in.
Skaffa dig järnkoll
Barn har svårt att få tillräckligt av järn. Lär dig mer om detta i Mellistipsets Järnkoll.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Ett svar på ”Grötpinnar med smak av kanelbulle”
Vi har provat två varianter av dina grötpinnar och både stora killen på 2 år och lilla killen på 7 månader gillar dem. Jag som mamma gillar den minimala disken som blir när man gör allt i mixerna. TACK!