Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Wow, vilken god och samtidigt nyttig chokladglass! En glass utan tillsatt socker och med dadlar som sötning. Från dadlar får du i dig en mängd kostfibrer samt lite C-, A- och B-vitaminer och mineralerna järn och kalcium.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)
2-4 st
• 0,5 dl cashewnötter eller hasselnötter (valfritt)
• 2 dl kokosgrädde
• 1 msk kakao
• 3 st färska dadlar
• 1 krm vaniljpulver
Gör så här
1. Mixa nötterna och kärna ur dadlarna. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Häll alla ingredienser i mixern och kör till en slät kräm.
3. Häll smeten i glassformar och in i frysen.
Här hittar du mina serveringstips.
5 svar på ”Nyttig och god chokladglass”
Min kokkosgrädde bara skär sig, vad gör jag för fel?
Jag upplever att många kokosgrädde på konserv kan göra det. Tycker fortfarande att det är gott men är väl en smaksak. Prova annars kokosgrädde på tetrapack. Har inte varit med om att de skär sig 🤩
Jag brukar bara vispa upp kokosgrädden/mjölken innan jag använder den när den siktat sig!
Mina barn är inte så förtjusta i kokossmaken. Kan man använda vanlig grädde tror du?
Jag har inte testat hur vanlig grädde blir i frysen men jag tror det kan bli väldigt gott det också. Berätta gärna hur det blev 😍 kanske vill du ha i en extra dadel då vanlig grädde inte smakar lika sött som kokosgrädde.