Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Ett perfekt mellanmål för både barn och vuxna. Njut av dessa goda bars på utflykten, efter förskolan/skolan eller på jobbet. Förutom den goda smaken innehåller den även ett gäng mineraler och vitaminer och är både glutenfri och utan tillsatt socker. Smaklig mellis!
ca 10 st
• 1 dl pumpakärnor
• 1 banan (ca 160 g med skal)
• 0,5 dl valfri mjölkdryck
• 1 dl havregryn
• 1 dl riven kokos
• 1 msk chiafrön
• 2 msk kakao
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 msk rapsolja
• 1 msk jordnötssmör eller tahini (nötfritt)
Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 180 grader.
2. Börja med att mixa pumpakärnorna. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll de mixade pumpakärnorna i en bunke.
4. Mixa nu bananen tillsammans med valfri mjölkdryck.
5. Ner med alla ingredienser i bunken och blanda väl med t ex en sked.
6. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) med valfri olja och häll sedan i smeten. Fördela den med hjälp av en sked.
7. In i ugn i ca 15 min. Låt svalna och skär sedan i lagom stora bitar. Kan förvaras i kylskåp några dagar och kan även frysas in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.